2016-12-19 3604 瀏覽
唔好睇呢碟嘢黑monk monk,就以為佢係衰嘢!! 眼利嘅朋友仔,見到後面嘅戰鬥碗,就會估到呢個係東寶嘅墨汁墨魚麵。嗰啲墨汁真係勁香同好厚身,沾晒落啲意粉度。嗰啲墨魚多到呢,食極都有,以為係五餅二魚!!! 仲要係煮得啱啱好,唔會太韌。我哋仲叫咗黄金蝦,外面蛋黄嘅黃金外層香到一放低,就聞到黄蛋味!!!! 一咬落口個殼好鬆脆,蝦肉實淨,好明顯隻蝦係好新鮮。有好嘢食,膽固醇就梗係唔理啦。另一必嗌之選就梗係敗家仔炒飯啦!!! 話明係敗家仔,就梗係用貴價料嚟炒飯啦!! 嗰啲帶子 係厚身大帶子切粒而成,唔係平時細細粒嗰啲帶子仔。而蝦都係大大隻,絕對唔hea。平時炒飯都係加下蔥或者生菜,有啲綠色就算。東寶係將蜜糖豆切粒,加埋上面嘅炸乾瑤柱同蛋白,真係一絲不苟。日日爆滿,係有佢嘅原因嘅。Sorry,仲未完!! 啫啫雞勁香就係人都知㗎啦,最正係有我M佬嘅至愛: 豬潤 (乜唔係A姐咩?? 畀人扭爛隻耳仔) !! 東寶正就正在加埋田雞,鴛鴦雞,死未!! 嗰啲田雞仲好滑,尤其係啲田雞脾!!! 唔好以為完喎,蒜頭同啲洋蔥吸晒啲汁,精華所在。除咗食,喺東寶一定要用凍冰冰嘅戰鬥碗啤一啤,再配合埋啲咁正嘅音樂,嗰f
墨汁墨魚麵
黄金蝦
敗家仔炒飯
鴛鴦雞
除咗食,喺東寶一定要用凍冰冰嘅戰鬥碗啤一啤,再配合埋啲咁正嘅音樂,嗰feel出晒嚟!!!
2016-11-08
墨汁墨魚麵