2017-05-14 2546 瀏覽
午飯時間同幾位同事去慶功 咁梗係搵間好少少既餐廳食野啦 去左公司附近一間地道嘅日本料理 由於中午時間我哋都係諗住食啲定食 同埋叫支清酒飲下 大家傾下計 嗰度嘅侍應推介我哋食一個特色定食 有個小食 魚生飯同埋一個牛肉烏冬 聽落好似都 ok 咁我地就一人一個特色餐 再叫左支大吟釀既清酒上菜啦原來個小食係昆布 但係睇到魚生飯同埋牛肉烏冬份量都好夠 我就食左個魚生飯先啲刺身好新鮮而且啲飯入邊嘅醋分量剛剛好 三文魚採用左三文魚腩 好飽滿嘅感覺 之後嘅牛肉烏冬 感覺就正正常常啦不過不失呢度不得不提嗰支大吟釀嘅清酒 味道好清純好 濃厚 超級好飲! 見佢啲清酒咁好飲所以我哋都忍唔住叫多咗一支 依支清酒好易入口不過味道冇上一支咁好飲但係都算係十分唔錯 可能平時都係飲開放題嘅清酒 所以第一次是比較靚嘅清酒感覺真係完全唔同 埋單每依 $300 幾 但係好滿足

埋單每依 $300 幾 但係好滿足