餐廳: 花圖
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-08-28 155 瀏覽
相關食物:脆皮和牛配香橙柚子醬,爵士湯,流沙黃金銀鱈魚,花膠麻婆豆腐,龍蝦膏海膽炒飯,蜜瓜甘露,Gambling Coins (Cocktail),Sexy Mama (Mocktail)今次係晚飯時間試呢間中菜廳,一入到去第一個感覺係環境非常唔錯,可能因為新嘅關係,加上係平日去,所以無咩人,好靜,枱與枱之間有一定距離,唔會好迫,每張枱嘅座位亦闊落,幾適合三五知己傾吓計呢間餐廳係走比較high-end嘅路線,但食物份量唔算好少,全晚比較滿意係佢哋嘅招牌爵士湯,由龍蝦,花膠,螺片,蜜瓜等熬成湯,味道同擺盤都幾有特色,平時我通常飲龍蝦湯都係喺西餐廳飲,少食中餐飲龍蝦湯,所以感覺幾特別,再加上佢隻碗整體覺得最深刻係呢道菜,個人覺得美中不足嘅係佢哋上菜好快(對某啲人嚟講可能係好事, 但我自己就鍾意慢慢食), 導致未食完一樣,另一樣就嚟到, 難以保持食物熱度, 有啲浪費咗咁舒服嘅環境, 不過對於唔鍾意等上菜嘅人嚟講應該覺得無問題其他菜式亦有影相,可參考吓:

其他菜式亦有影相,可參考吓:
脆皮和牛配香橙柚子醬
爵士湯