2007-12-08 6 瀏覽
第一次食意粉屋既芝士火鍋,侍應話兩個人淨食會唔夠飽,就叫多左個意粉,點知最後都食唔晒!講返芝士火鍋,我地揀左傳統芝士湯底,其實仲有蕃茄同黑松露,但都係覺得最傳統的比較好。配料可選海鮮或牛肉,因為肚子唔爭氣,所以都係食牛肉比較穩陣。火鍋包括一大碟配料,一籃麵包同一碗墨魚麵。配料除左主角牛肉,仲有雞肉,冬菇,本菇,蘑菇,意式肉腸等,二人份量剛好。初時都怕啲芝士湯煮唔熟啲食物,好彩送來的肉類都已經是半熟,所以只需稍微加熱就食得!芝士湯煮滾後質感濃稠,香噴噴的,用麵包同配料沾上簡直係人間極品,亦唔會覺得好漏!呢度坐既環境唔錯,好適合傾心事,侍應態度良好,食物質素亦幾好,係要去商場厠所就麻麻地喇!最後都要多謝好朋友請我食生日飯!
第一次食意粉屋既芝士火鍋侍應話兩個人淨食會唔夠飽,就叫多左個意粉,點知最後都食唔晒!
最後都要多謝好朋友請我食生日飯!