2020-12-09
為左慶祝媽媽65歲生日,揀左呢間喺旺角新開既尚膳養顏滋補鍋試下,其實點解揀呢間純粹係媽媽早幾日經過收到傳單,聽餐廳個名好吸引就話不如試下,我開頭都心諗呢d名會唔會中伏,但見佢咁有興趣就去試下,不過試完我覺得非常高質,絕對可以一試!首先餐廳個環境值得一讚既,坐位舒適,枱同枱既距離又遠,疫情之下就最啱,就算傾計大聲少少都唔驚隔離枱聽到,呢樣野喺旺角真係唔易搵。另外野食方面更加係非常高質,開頭就算我坐得之後都懷疑會唔會唔好食,但當侍應捧上碟手切牛肉開始,我就非常放心,因為牛肉既賣相真係100分,牛既油脂分佈適中,真係見到都肚餓,食落更加係入口即溶,牛味豐富,價錢唔貴份量又多,實在無得彈。之後仲有叫左好多唔同既野食,普遍都非常高質,份量多好抵食,真係全部都真材實料,仲要勁新鮮,仲有d好特別既食材可以揀,好似我地叫左碟牛黃喉,食落好爽好煙韌,所以食得好開心。爭d唔記得講個湯底,叫左個酸菜白肉鍋,入面真係勁足料,勁多酸菜同白肉,入面有個麵可以打完底,酸菜味食到勁開胃,最正既係會另外再送多一碟酸菜同白肉可以之後再加,真係無得彈最後食左咁多野,都係大概$200一位,媽媽食完都好滿意,呢間餐廳絕對值得推
最後食左咁多野,都係大概$200一位,媽媽食完都好滿意,呢間餐廳絕對值得推薦一下