同兩個朋友食完晚飯之後想食下甜品,聽過好多朋友介紹依間夏雪好好味,於是慕名黎到堅尼地城一試鋪頭既地點好方便,地鐵站直行轉左就到。大約八點半到達,雖然唔洗等位,但入面已經坐到好滿,店員既服務態度好好,一入去好快手就俾左三杯水我地。而老闆就拎左個iPad出黎,好有禮貌咁逐一介紹唔同嘅Waffle同甜品俾我地我地分別叫左Mixed Berries Waffle, Purple Waffle同Choco Banana Waffle食過咁多次Waffle都未聽過有紫薯味,當然要點黎試下!大概等左10分鐘就有得食,個外觀好吸引,未食已經聞到好香!有蜜瓜同豆腐雪糕做伴碟,再灑左紫色粉同糖霜,另外配有糖漿同焦糖脆脆 ,可以淋係雪糕上面,有得食又有得玩!Waffle外脆內軟,中間有層好香濃既紫著,甜度岩岩好,配上Waffle嘅味道簡直一流!蜜瓜好甜好新鮮,焦糖好有口感,美中不足係雪糕嘅濃度一般,但有糖漿補救。試左啖友人嘅Mixed Berries Waffle同Choco Banana Waffle,2碟嘅外觀都好吸引,前者士多啤梨好甜好新鮮,後者雪糕好有濃厚朱古力味,香蕉上面有D焦糖脆脆同花生碎,混堆

食過咁多次Waffle都未聽過有紫薯味,當然要點黎試下
!大概等左10分鐘就有得食,個外觀好吸引
,未食已經聞到好香
Purple Waffle
試左啖友人嘅Mixed Berries Waffle同Choco Banana Waffle,2碟嘅外觀都好吸引,前者士多啤梨好甜好新鮮,後者雪糕好有濃厚朱古力味,香蕉上面有D焦糖脆脆同花生碎,混堆一齊食超正
Mixed Berries Waffle
Choco Banana Waffle
食完大概9點幾,門口已經見到有好多人排隊。
3個人食左$185,價錢合理,整體評分非常好,下次會再帶其他朋友黎試
Purple Waffle
Mixed Berries Waffle