2025-02-26 0 瀏覽
人生無乜幾可比評語,依間真係唔比唔得。企起門口示意兩位入座,個經理望左一眼又扮望唔到繼續做自己野。老實講,你唔想或者唔得閒帶位,你叫其他同事帶位咪得,做咩眼神接觸完要扮睇唔到?然後我睇其他食評,你又要留大檯比其他客,即係點都要等你安排座位,咁你仲要見到客又扮睇唔到,即係我要罰企等你入座?算數見係lunch hour唔同你計較。叫完野食叫埋野飲,叫左豬排飯,另外加錢叫杯特飲椰汁紅豆冰,你黎杯凍奶茶比我。我第一次問清楚你,我叫紅豆冰,你依杯係咪confirm係紅豆冰?你答我係。你當我唔識野,我照試飲幾啖,唔止睇落似,飲落去個味都係凍奶茶。我第二次再叫你,我話依杯真係奶茶黎,你同我講可能比錯左唔好介意,雖然係奶茶但都有照落紅豆,即係變左奶茶紅豆冰。算數,我都唔同你計。到埋單你當我疏忽啦,我唔知你唔收八達通,依個真係我問題,我認。咁但係你同我講咩?你話我阻住你做野?態度需唔需要咁樣?1)見到有客扮睇唔到2)比錯野飲唔認錯3)埋單仲要話我阻住你4)又貴又普通,70一個豬排飯老實講,由入座到埋單,態度咁差,我都完全無話過你,比錯野飲我都無同你計返錢,純粹埋單我唔知你唔收八達通,你就話我阻住你?你有
人生無乜幾可比評語,依間真係唔比唔得。

1)見到有客扮睇唔到
2)比錯野飲唔認錯
3)埋單仲要話我阻住你
4)又貴又普通,70一個豬排飯

老實講,由入座到埋單,態度咁差,我都完全無話過你,比錯野飲我都無同你計返錢,純粹埋單我唔知你唔收八達通,你就話我阻住你?你有哂cctv,你自己睇下你地咩態度先。
2025-02-21
5 分鐘 (堂食)