垃圾!康怡廣場敏華冰廳!事緣今日下午5點左右,客都唔多個既時候⋯我點左一杯$20既奶茶(茶走、少奶),第一次嚟個杯冇少奶,咁我就叫侍應換過杯少奶既俾我 /俾少少茶膽我覺自己加落去。。點知換返嚟嗰杯係茶茶加熱水,成杯茶葉、仲要一滴奶都冇(自己睇相)!茶水果個擺明玩嘢,唔想沖咪唔好做囉!仲有個侍應有都好有問題,咁都拎得上台,拎上台既時候仲加多句:「換左杯少奶既俾你。」呢個瘦瘦有咁上下年紀既女侍應已經唔係第一次。對上一次我又係叫奶茶(茶走、少奶),同樣地又係呢位瘦瘦女侍應送杯多奶既上台⋯⋯我:「呢杯太多奶啦,我要少奶!」(但佢聽錯我話要多奶)瘦瘦女侍應:「已經好多奶架啦!」我:「我係要少奶」瘦瘦女侍應:「哦~好少奶架咋,你搞下個底,好飲架,你試下啦」我:⋯⋯⋯最後我放棄左成杯多奶多到飛起所謂茶走⋯連旁邊既客人都竊竊私語咁話:唔想做咪唔好做囉。
垃圾!康怡廣場敏華冰廳!

事緣今日下午5點左右,客都唔多個既時候⋯
)!

呢個瘦瘦有咁上下年紀既女侍應已經唔係第一次。

我:「呢杯太多奶啦,我要少奶!」

(但佢聽錯我話要多奶)
瘦瘦女侍應:「已經好多奶架啦!」

我:「我係要少奶」

我:⋯⋯⋯

最後我放棄左成杯多奶多到飛起所謂茶走⋯
連旁邊既客人都竊竊私語咁話:唔想做咪唔好做囉。
茶葉加水
2023-10-16