2022-10-08
今晚同屋企人去呢間餐廳度食晚餐,諗好哂食咩叫人落單,想叫pizza個侍應就講「對唔住,暫時無pizza。」好啦,咁咪食第二啲。就叫住滑蛋飯同埋黑松露唔知咩扁意粉先。跟住個侍應比返張單埋嚟,張單上面多咗3個餐同1杯野飲,以為佢比錯檯單但睇完張檯號又無錯,咁就叫返個侍應埋嚟改返張單,佢行開咗一陣再返返嚟,先同我地講無意粉轉意大利飯得唔得,問佢點解,佢話咩廚房無落貨定唔知咩,總之就搞笑,你週末唔落貨做咩生意?聽到咁已經無哂心機食同埋有啲燥,叫乜無乜都唔係第一次,本身已經想走但佢又嚟咗個滑蛋飯,唯有食埋佢。之後有個灰色衫女人拎外賣出嚟係咁望住我哋,然後就有個黑衫女員工走嚟問我地點解叫哂餐又取消。首先你拎住個張單就係頭先比我地個張,檯號唔同咗,即係頭先有人入錯檯號;第二,叫咩無咩咁可以食啲咩?灰衫個個唔知係咪經理定管理層,淆底唔敢過嚟問原因要推啲細嘅出嚟問?定你管理層知道發生咩事所以唔敢過嚟驚樣衰?廚房換哂人?點解週末都唔落貨返嚟?你連個場都封咗後半,我當你無人手返工封後半場我理解,但你無食物供應就係你問題,pizza得兩款你都無得賣,咁你貼係門口話比人知都好吖。我自己都做過好多年飲食業,我尊重
好啦,咁咪食第二啲。
就叫住滑蛋飯同埋黑松露唔知咩扁意粉先。
我自己都做過好多年飲食業,我尊重做飲食業嘅人,從來唔會為難佢地,但今次我真係覺得離譜,呢間餐廳裝修前一大間都仲好地地,裝修完斬咗一半細間咗反而仲衰。
高層檢討下啦好嘛?唔係嘅就完租就走啦唔好浪費個舖位。