2022-09-30 20 瀏覽
新舊融合既深水埗,越來越多型格Cafe及小店,經常去深水埗都會發掘到一些新的餐廳,睇到幾個blogger大推,lunch set有$76起,包埋餐湯或者沙律同埋飲品,環境坐得幾舒服,深水埗人太多到處人頭湧湧,環境都係一個重要因素,放假真係唔想排太耐等打卡cafe香烤春雞煙肉配薯菜,因為即叫即製所以剛剛烤出來熱騰騰真係幾正,啖啖肉,肉質幾嫩滑既。配菜方面,都係用牛油香草焗製的蔬菜,最出色嘅係焗薯,外皮烤有點脆脆。見到cocktail 琳瑯滿目,如果冇揸車會試吓,有機會都係想happy hour飲下酒傾計,背景音樂有少少懷舊,冇聽開新歌嘅我覺得好啱口味—————————————————桂月 (深水埗)深水埗汝州街75號地舖—————————————————

—————————————————

桂月 (深水埗)
深水埗汝州街75號地舖

—————————————————