2021-08-14
太古城中心 春水堂城門水塘 - 大水塘>中水塘>篤水塘>春水堂 今日行完城門水塘超級肚餓,一落到太古城即刻去春水堂醫肚!!今日我地要制霸所有水塘(堂)🤣 我點左個紅燒牛肉麵 + 珍珠奶茶,男朋友點左個蕃茄牛肉麵,加左個魯肉娃娃菜同埋鹽酥雞😋(兩條友叫咁多野食,證明我地真係好肚餓🤣🤣)首先黎既係我既珍珠奶茶🤤🤤係台灣味道既珍奶😋珍珠煙韌又有黑糖甜味配合返唔太甜既奶茶,味道岩岩好!好味😋推薦👍👍👍👍 之後黎既係魯肉娃娃菜🤤魯肉好好味 有肥騰騰既香滑但係食落唔油膩😋娃娃菜有d硬唔夠淋,我個人本人鐘意食淋到就快爛晒既娃娃菜🤣所以覺得個娃娃菜有dd普通唔夠好味,但係個魯肉真係好出色😋 下次都會再order,但係要特別註明「娃娃菜要煮淋d, thx🤣」 紅燒牛肉麵同埋蕃茄牛肉麵一齊到!牛肉好淋,幾有牛味😋牛肉冇筋,冇咬唔開既情況出現!麵質都唔錯,唔水太淋又唔太硬,軟硬適中!冇出現麵團煮唔散既情況!但係紅燒個湯底有d咸同埋好油膩🥴我個人覺得麻麻地🥴男朋友話佢碗蕃茄牛肉麵好好味😋蕃茄湯底冇油膩感,蕃茄唔酸帶甜!夾埋個牛肉食一流!(早知我叫蕃茄湯底啦😫,後尾我都偷左d蕃茄同湯底黎食!真係正過我個碗好多😋
城門水塘 - 大水塘>中水塘>篤水塘>春水堂
但係紅燒個湯底有d咸同埋好油膩🥴我個人覺得麻麻地🥴
男朋友話佢碗蕃茄牛肉麵好好味😋蕃茄湯底冇油膩感,蕃茄唔酸帶甜!夾埋個牛肉食一流!(早知我叫蕃茄湯底啦😫,後尾我都偷左d蕃茄同湯底黎食!真係正過我個碗好多😋)
鹽酥雞係我地爭奪個蕃茄湯底既時候出現🤣就係因為咁...我爭輸左🤣🤣因為我分心去左個鹽酥雞到!行完山食炸物配珍奶簡直係天堂級既享受😋鹽酥雞炸得好香脆,有別於其他地方既鹽酥雞!肉質唔硬冇雪味😋👍成碟鹽酥雞差唔多係我食晒😋😋推薦👍👍👍👍
今日水塘(堂)制霸完成😋成就目標解鎖!香港食到台灣既風味!值得推薦👍👍👍👍