餐廳: CHICKEN FACTORY (淘大商場3期)
資訊:

2023-08-02 735 瀏覽
夏天迫近, 個個都急住要減肥想著小背心,短裙,重有要去船P,沙灘打卡show Body,所以呢排我都勤力做下運動食得健康少少, 希望可以清減下咁啦,大家都知架啦, 減肥飲食控制佔7 成,運動都係3成架咋, 所以食得岩, 食得聰明就可以輕鬆瘦身無難道.今時今日,就算出街食野都多左好多健人既選擇 , 唔使下下食白洽雞胸咁陰公既,拿, 今晚收工做完gym 都成8點, 做完運動當然要食野醫下肚, 最緊要係咩丫? 蛋白質丫!我就黎到呢間係淘大商場3期地下既chicken factory,因為正正係physical 樓下, 夠晒方便,一睇個名就知係食雞, 佢有海南雞,口水雞飯晚套餐, 而我就鍾意食佢既1/2 烤雞餐啦,一去到可以用自助機自己點餐, 又或者去counter同店員落餐都得, 非常方便,我點既烤雞餐, 58蚊,已經有1/2 隻烤雞,另外有飯, 烤雜菜,烤薯仔,3選2,我就揀左烤雜菜,烤薯仔,另外跟一支coke zero,我就拎左返屋企留返比老公飲,其他可以揀肥coke, sprite.烤雞好大隻, 夠晒熱, 一般我都會去左層皮佢, 無咁肥丫嗎,肉質方面,佢烤得好恰到好處,保持到雞肉嫩滑,

雞肉嫩滑, 一d都唔鞋口,啖啖肉, 蛋白質滿滿upupup,不得不提係佢既烤薯, 我都知有時心癮起好想食炸薯條
呢個烤薯仔完全可以一解果種慾望,首先佢係烤,所以無咩油, 好健康,同埋佢既薯味勁濃, 重好食過麥記既薯條
烤雜菜有四季豆, 紅蘿蔔,同椰菜花, 都好正路,兩樣份量都岩岩好, 每次都食得晒.

以58蚊黎講可以食到半隻烤雞, 又有菜同優質澱粉,重包埋野飲, 我覺得係超值之選,唔怪之得店內咁多大隻仔幫襯
原來佢重有好多分店, 我強烈推薦大家要試下, 祝大家愈食愈Fit
2023-07-31