2022-02-16 543 瀏覽
而家係士多啤梨嘅季節前排喺IG見到佐賀莓小姐 × CAFE LIFE 有個新出嘅數量限定下午茶外賣自取套餐全部都係士多啤梨嘅甜品,咁吸引就買咗嚟試吓因為佢係限定所以我預咗係佢嘅舖頭訂咗下午茶外賣自取套餐,包括9款(18件)「佐賀莓小姐」整嘅精緻蛋糕甜品每件都勁正,賣相超吸睛而且每件份量十足,同屋企人四個人一齊食都夠晒飽下午茶外賣套餐外觀印有 @peep_projects 所繪畫嘅可愛插畫,勁有少女味甜品有士多啤梨忌廉蛋糕、puff、士多啤梨撻、士多啤梨蛋糕、士多啤梨scone、士多啤梨酥、士多啤梨拿破崙、士多啤梨卷蛋同埋一個類似忌廉嘅物體配士多啤梨蜜瓜基本上每一款都好好食,而且士多啤梨勁新鮮,又好甜士多啤梨嘅天然甜味令到甜品唔會好甜同肥膩,加上佢啲蛋糕口感好輕盈一個人食晒一個都唔覺得邪惡佢嘅scone味道就不過不失,不過佢嘅士多啤梨醬做得出色,有一粒粒士多啤梨籽同埋唔會太杰或者太流質整體都幾出色咁岩又係情人節,外賣返屋企同朋友、情人、屋企人開心share都唔錯
而家係士多啤梨嘅季節
全部都係士多啤梨嘅甜品,咁吸引就買咗嚟試吓
因為佢係限定所以我預咗係佢嘅舖頭訂咗
每件都勁正,賣相超吸睛
而且每件份量十足,同屋企人四個人一齊食都夠晒飽
基本上每一款都好好食,而且士多啤梨勁新鮮,又好甜
士多啤梨嘅天然甜味令到甜品唔會好甜同
肥膩,加上佢啲蛋糕口感好輕盈
一個人食晒一個都唔覺得邪惡
整體都幾出色