2020-04-26 57 瀏覽
今日提早放工,有時間同朋友去行下, 嚟到深水埗呢邊 ,喺d2出口直行,就見到一間名為壺說嘅珍珠奶茶店,真係有八道茶可以選擇, 合併稱為胡說八道,好得意, 好有創意!鋪仔細細,但係就乾淨企理。門口就有好多好靚嘅poster,介紹各種唔同嘅飲品!呢個就係餐牌。我哋叫咗兩杯 ,一杯黑糖珍珠鮮奶, 另一杯係蜂蜜普洱珍珠鮮奶。黑糖珍珠鮮奶永遠都唔會令人失望。 但係呢杯, 更令我有少少驚喜, 珍珠好多呀! 大半杯! 我走咗冰 ,叫咗微糖 ,佢本身已經有黑糖嘅味道, 所以叫微糖已經好足夠, 甜味啱啱好! 茶香奶滑 ,珍珠口感柔軟, 一杯完美嘅黑糖珍珠鮮奶就係咁誕生啦!而另一杯嘅蜂蜜普洱珍珠鮮奶, 味道都相當唔錯, 同樣係走咗冰,叫微糖 。相比起黑糖珍珠鮮奶, 呢杯嘅味道就冇咁甜啦! 呢一杯都好特別, 蜂蜜同普洱係意想不到嘅配合, 好少見,其他店都無呢個款式,第一次試呢個款式都覺得非常之唔錯!下一次再嚟, 我會想試下伯爵珍珠奶茶,因為望落去都覺得好吸引! 飲落去應該都唔會失望!

鋪仔細細,但係就乾淨企理。

門口就有好多好靚嘅poster,介紹各種唔同嘅飲品!

呢個就係餐牌。