2022-08-02
家樂冰室可能住荃灣嘅你會聽過😉佢係一間有40幾年歷史嘅老字號茶餐廳🤩呢間翻新咗嘅土瓜灣分店具有唔少懷舊特色,而且喺食物方面仲增添左唔少創新嘅元素!今次叫咗幾款大熱嘅食物,睇吓我點樣評價佢哋啦!😋🔥脆爆華田西多士$39呢個係必嗌之一!!喺以前細個唔識得飲奶茶咖啡嘅時候,阿華田永遠係我嘅好朋友😇今次餐廳融入咗係香港人下午茶必點嘅西多士裏面,聽個名就已經好吸引啦,但食起上黎個人覺得阿華田味好唔夠🥺!同朋友一致認為如果佢哋將阿華田醬讓入去西多士裏面成件事會好更多🥰!值得讚嘅係西多士都處理得唔錯,唔會太油膩,都做到有脆邊嘅效果👍🏻🔥超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治$33我係為佢而嚟!!!首先舊滑蛋的而且確係夠厚夠吋🤩但係鹹牛肉方面就真係略嫌太少🫠成件事係好食好豐富既!但係鹹牛肉比例真係有啲失望🥺滑蛋好夠蛋味好滑溜,鹹牛肉都好新鮮,如果分量多啲會更滿足💪🏻!🔥足8安士厚切豬扒古早味滑蛋豬扒飯$56🤩呢個都推介!厚切豬扒有驚喜❤️👍🏻有口感之餘豬肉味濃😋一開始諗古早味即係咩味真係r晒頭,其實佢只係偏甜嘅黑椒汁😅不過配飯食同埋豬扒又幾開胃😊兩塊厚切豬扒仲有滑蛋所以都好抵食!🔥豉油王雞髀薯條$36好滿足嘅下午茶!雞髀
🔥脆爆華田西多士$39
🔥超厚夠吋鹹牛肉滑蛋治$33
🔥足8安士厚切豬扒古早味滑蛋豬扒飯$56
🔥豉油王雞髀薯條$36
好滿足嘅下午茶!雞髀滷得好入味,雞髀肉係有驚喜地嫩滑👍🏻😍😍豉油汁調配得好正宗,唔會過甜或者鹹,個人好鍾意呢隻豉油味😉薯條係採用舊式粗薯條,唔錯唔錯😋
值得一提嘅係,無論內外嘅環境都好有心設計過!出邊就好似一場嘉年華咁色彩繽紛,裏面餐廳又保留左唔少懷舊色彩❤️希望餐廳可以喺食物方面繼續做得足啲,繼續走落去😎👍🏻
📍土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE地下G02-03號舖
🌟人均消費:$50-$100
🌟推介指數:❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥
#hkfood #hkfoodie #eateateat #eatislife #香港美食
#foodstagram #hongkongfood #foodlover #必吃
#explorehongkong #foodlover #eateverything #好味