2017-04-18
難得嚟尖沙咀就一定要試下新餐廳嘅😂呢間餐廳開左幾個月,一於就試一試啦湯底方面,選擇嘅種類非常多。而店員推介左數蟲草花燉響螺雞湯店員服務非常好,教我地先飲左湯先,咀就可以享受到湯嘅原味果然湯底係用心煲嘅,飲一啖已經非常滋潤,而且非常足料,絕對無欺場!火鍋經常要等水滾,呢個時候就最岩食小食啦!而見到小食有個哪冰火魷魚好似好吸引咁,一於就試下啦!果然真係名不虛傳魷魚食落去非常爽口,而且味道係辣辣地,而且係涼嘅小食。而且每條都好入味,所以好岩餐前小食對我嚟講打邊爐必定要食嘅就係牛啦!點了份本地手切黃牛。每片牛肉都好靚,紋理好清晰,而且每片嘅大小都一樣,可以一塊一口,真係好正呀而且咬落去都好爽口嫩滑,絕對係上等肉質先可以做到除左牛肉,當然都要試下豚肉啦!點了份日本黑豚肉,賣相好靚,擺盤都好吸引呀!所以急不及待就食一塊試下先食一啖非常新鮮,而且每塊嘅色澤都好紅好新鮮。豚肉好多時烚耐左都會好難咀嚼,但呢度就算幾耐都一定好嫩口!另一樣火鍋必食嘅一定就係丸啦由於太多種丸又每樣都想試下,所以就點了份招牌五寶丸啦每粒都係自己手打嘅,而且大細都一樣,粒粒新鮮爽口彈牙!特別係牛肉丸同鯪魚球丸,真係好吸引好正最後
最後不得不食嘅就係自家制即炸響鈴!響鈴即炸嘅,所以非常脆,同埋一入口即融!真係好好好味