2019-08-28 497 瀏覽
天天氣禁熱🔥,有時候真係無咩食欲。最岩就係食下D酸辣野開下胃!最近見到【牛陣】有夏日限定【夏の美鍋 冬陰功鍋】,本身就好鍾意食泰國野、冬陰功湯既我,二話不説就叫左呢個鍋!只要叫$219或以上既放題套餐就可以轉做冬陰功鍋。我地就叫左$219既澳洲上級長期穀飼牛🐂套餐。呢個冬陰功鍋🍲最特別之處係可以自己DIY湯底,有得食之餘又可以玩下!主打酸、辣,非常開胃!首先用牛脂肪炒香海鮮🦐同香料,再加入湯底、另外有泰式子彈椒同青檸,可以自行調配酸辣度!配埋泰國蔬菜盤,包括芫荽、青通菜、青木瓜絲、青茄同秀珍菇等。自助吧有香茅茶、紅咖喱同蝦片。真係好似置身於泰國一樣!泰國象啤🍻都係任飲,不過我地第二日要返工,就無飲啦。所有食材都好新鮮,尤其肉類、好紅好靚、肥瘦分明!自助吧都會定時定候補充,飲品都有好多選擇。冬陰功鍋基本上唔辣,酸味比較重,就算唔係好食得辣既人都ok。而且味道偏濃,如果食材係比較吸味的話,完全唔需要點任何醬汁!

主打酸、辣,非常開胃!

自助吧有香茅茶、紅咖喱同蝦片。真係好似置身於泰國一樣!

泰國象啤🍻都係任飲,不過我地第二日要返工,就無飲啦。