2017-05-18 3222 瀏覽
呢兩日天氣轉熱,原來已經是五月天了,一年中最期待的夏天不知不覺來了。 夏天最期望的除了美腿,仲有甜品,因為一樣咁醒神。 呢排登龍街開了一間好韓式FEEL的甜品店<< Cafe de Paris Est. in Korea >>。 呢一晚同女友食完飯後,就黎呢間試新野。裝修以白色為主,每張枱都放左個鐵塔,同個名互相呼應。 原來除左甜品,仲有cake賣。 餐牌就印於櫃枱前 點完餐,等個通知器震動就可以上前拎餐。 今次點左兩款招牌mini size的Bon Bon,因為除開只係貴小小,仲要有兩隻味食。 第一款是Mini芒果bon bon杯。賣相好靚之餘,芒果肉勁大又甜,入口真係啖啖肉。 中間的cream唔會好甜好膩,恰到好處。食落底,仲有芒果肉及沙冰,口感一流。 第二杯Mini Bon Bon是青提杯,賣相吸引之餘,果肉都好甜。因為是青提,入口爆開的感覺好正。 食完凍凍地,叫了杯<<蘋果櫻桃茶>>來中和一下體暖。 茶夠熱,又香蘋果味,小小酸,又冰又熱,呢剎那感覺都幾滿足。 食完,同女友講左句:「嗱,我帶左您去
夏天最期望的除了美腿,仲有甜品,因為一樣咁醒神。
原來除左甜品,仲有cake賣。
餐牌就印於櫃枱前
點完餐,等個通知器震動就可以上前拎餐。
食完,同女友講左句:「嗱,我帶左您去左韓國喇」。
2017-05-17