2017-08-29 52 瀏覽
今日工作超忙,根本無機會好好坐底岀去食飯。諗住落樓下求其買個外賣返去,平時食開叉雞飯盒嘅我忽然經過間唔起眼嘅印度外賣餐廳喎。叫唔係好貴,就大膽試下啦就!點都要食返啲飯先會夠飽嘅。咖喱雞 Curry chicken ($58) 好彩唔係好辣,因為本人都唔係好食得辣。印度咖喱質地都幾稀,同日式咖喱完全唔同。撈飯又幾惹味嘅。印度米偏長身同硬,咬落去好有口感。芒果奶昔 Mango lassi ($25) 都幾正。以前食印度嘢都嗌過,但係超甜唔係咁啱胃口。呢度即叫即做,同埋無咁甜,好飲好多。再嗌咗個 Masala chai ($12) 下午茶時飲。味道其實有啲似港色奶茶,但係有好重嘅肉桂味,好香同唔算太甜。

2017-08-29
外賣自取