2010-12-25
曾經令我回味的壽司店開始令我失望啦。上一次堂食個陣, D 野食份量開始逐漸縮小。今次我地屋企開PARTY, 就叫左3盤外賣壽司返屋企, 總共60件。睇落都OK. 但食落.........D飯好硬囉。(有三文魚, 希靈魚, 北寄貝, 芥末8爪魚, 蟹子壽司, 甜蛋, 鰻魚, 燒三文魚, 蟹棒, 煩立貝, 蟹子沙律)三文魚: 佢D 三文魚係最好既, 最緊要係新鮮。希靈魚: 無食, 但男朋友話唔好彩唔腥。北寄貝: 舊北寄貝好硬。芥末8爪魚: OK, 好有芥末味。蟹子壽司: OK, 有足夠既蟹子甜蛋: 唔得, 我鍾意板長個D鰻魚: 唔夠汁燒三文魚: 無食, 但個樣OK既。蟹棒: 只是普通蟹柳, 失望煩立貝: OK. 大大粒, 新鮮既蟹子沙律: 唔係我地想像中的蟹子沙律仲有叫左個外賣鰻魚飯, 仲衰, 無樣又唔好食, 以前都唔係咁既, D 飯唔再係珍珠米, 好似普通屋企煮左飯再加2條鰻魚舖上面, 汁又唔夠><咁多野總共$4XX, 唔算貴。我明白宜家D 野咩都貴, 但我寧願你加價都唔好整到D 野難食囉。
上一次堂食個陣, D 野食份量開始逐漸縮小。
三文魚: 佢D 三文魚係最好既, 最緊要係新鮮。
希靈魚: 無食, 但男朋友話唔好彩唔腥。
北寄貝: 舊北寄貝好硬。
芥末8爪魚: OK, 好有芥末味。
蟹子壽司: OK, 有足夠既蟹子
甜蛋: 唔得, 我鍾意板長個D
鰻魚: 唔夠汁
燒三文魚: 無食, 但個樣OK既。
蟹棒: 只是普通蟹柳, 失望
煩立貝: OK. 大大粒, 新鮮既
蟹子沙律: 唔係我地想像中的蟹子沙律