2021-12-10 84 瀏覽
冬至就快到喇,又係同家人一齊開心聚會餐嘅時候。除咗出街食飯,好多家庭都會選擇自己煮或者叫外賣到會。其實我覺得外賣盤菜都係一個好好嘅選擇,一鍋裡面有好多款菜式,一家人圍埋一齊食就最開心。「新春手工盤菜」裡面全部都係鼎爺出品嘅高質菜式。比較特別嘅有花膠釀雲吞、龍穿鳳凰翼、潮汕海蝦棗及肉蓉釀海參。其他菜式例如原隻鮮鮑魚、阿爺靚豬腩、茄汁大虎蝦等都好吸引呢。成個盤菜總共有18款菜式咁多㗎。▫️花膠釀雲吞 - 把雲吞餡(豬肉、蝦同埋蔬菜)放入花膠上面然後再用韭菜花包紮好先拎去蒸。最考功夫嘅應該係要將花膠及雲吞餡料紮好,令到花膠唔散開。 當盤菜翻熱嘅時候可以按個人口感而決定幾時食花膠。想口感腍啲同埋味道濃厚嘅話就要滾耐啲先食喇。▫️潮汕海蝦棗 - 製法係採用半煎炸方式,就算將盤菜翻熱,裡面嘅蝦棗唔會因為吸入上湯汁而變得油膩,滑溜感依然保持住呢。▫️肉蓉釀海參 - 呢個手工菜係將墨魚滑加入蔬菜及香料打成膠後再釀入海參。海參夠晒爽口味道又有層次感。咁多款菜式真係講唔晒,以上嘅係我特別鍾意食嘅菜式咋。💰價錢:團圓價$2888/原價$3288(六位用)雖然定價係比起其他地方高咗啲,不過呢個盤菜用上矜貴食材同埋非

咁多款菜式真係講唔晒,以上嘅係我特別鍾意食嘅菜式咋。

💰價錢:團圓價$2888/原價$3288(六位用)
雖然定價係比起其他地方高咗啲,不過呢個盤菜用上矜貴食材同埋非常足料。

⭐️ 盆菜售賣只設預訂外送,不設堂食⭐️

⭐️想訂購盤菜嘅話就要留意以下幾點👇🏻
須五天前預訂
價錢已包送貨到一指定地點,須地面交收,偏遠地區另議

⭐️訂購方法:
Whatsapp 訂購及查詢:4633 9887 (只接受信息)
網上訂購

⭐️冬至期間盤菜訂購時間為:
2021年12月18日至21日

過咗冬至後仲想訂盤菜?新春期間都會供應啊👇🏻
2022年1月29日至31日及2月2日至6日限定

⭐️盤菜現已接受預訂,售完即止
外賣送餐