2022-03-12
好掛住UCC嘅咖啡,本來想買佢嘅窩夫套餐,但發現同主菜一樣咁貴,所以就買咗佢個主菜,加$35就可以有沙律同埋餐飲,外賣過咗$100有九折,埋單大概$120。UCC有三款必食嘅食物,包括UCC招牌咖啡、薯仔沙律及煙肉忌廉意粉,叫咗煙肉忌廉意粉餐,跟熱嘅UCC招牌咖啡,可惜呢間餐廳並冇薯仔沙律,跟餐嘅只係雜菜沙律加沙律醬,有啲失望😞外賣餐盒會將煙肉忌廉意粉,同加喺上面嘅溫泉蛋分開放,食客要食嗰陣,先至喺意粉上面加溫泉蛋,保持食物新鮮,呢個讚👍🏻味道一如既往嘅濃郁,係我最鍾意嘅煙肉忌廉意粉味道。UCC招牌咖啡放在紙盒杯裏味道有點怪,應該是咖啡太熱了,把紙杯表面的那層膠溶掉了,雖然都係好飲嘅,但係就有膠味,冇堂食時,裝係瓷杯嘅咖啡咁好味喇😅以$120午餐嚟講,以住係堂食有薯仔沙律buffet,就比較合理,外賣自取嚟講,價錢稍貴,希望呢間UCC可以加番薯仔沙律入menu。