2020-09-10
好味指數😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗雖然限聚令準備再次開始放寬,不過超過4個人嘅聚會都仍然攪唔掂,朋友聚會又係食外賣嘅時候啦!今次叫素食外賣,試下呢個素宴半席,外賣自取仲有6折,相當抵食夾大件!可能因為2人限聚嘅關係,呢段時間應該食客order素宴嘅機會好微,廚師專心處理我哋嘅訂單,煮得好味又相當大份!另外員工非常有禮貌又好熱心幫手,仲幫手攞落去搭的士,服務滿分一流!💯我哋揀咗素宴C,有10款食物+ 甜品,本身半席係$1,588,我哋外賣自取6折後只需要$952.8,份量足夠8個大人食有餘,非常滿足!勁抵食呀!👍🏼😋好味推界😋🍴招牌三色骨呢個真係好好食!炸得好香口!一款係沙拉醬,上面有少少粟米粒,邪惡肥死人又好好味!一款係士多啤梨,個汁酸酸甜甜有少少士多啤梨肉,好醒胃!一款佢寫係陳皮,不過唔係好食到陳皮味,反而似炸蒜粒🍴榆耳竹笙雞絲翅大大盒勁足料呀!湯羹底做得好好,濃度剛剛好,啖啖料,好味!🍴竹枝花菇肉絲筍殼魚呢個都好出色!炸得好香口,個汁酸酸甜甜咁,減輕咗炸物嘅油膩感!同埋好多時素食嘅魚都係炸芋頭魚,食到勁悶,呢個好有趣!🍴黑松露牛油果醬炒飯開頭睇唔清楚以為係有牛油果粒,
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
😋好味推界😋
🍴招牌三色骨
🍴榆耳竹笙雞絲翅
大大盒勁足料呀!湯羹底做得好好,濃度剛剛好,啖啖料,好味!
🍴竹枝花菇肉絲筍殼魚
🍴黑松露牛油果醬炒飯
開頭睇唔清楚以為係有牛油果粒,原來係黑松露牛油果醬😆炒飯整得幾好,粒粒分明,黑松露味比較出,反而冇咩牛油果味!
🍴原隻吉品鮑扒翡翠苗
竟然半席有8大舊素鮑魚,喜出望外!口感其實都幾似(雖然我唔知係咩整),個汁嘅生粉水好似多咗少少~ 翡翠苗好新鮮!
🍴即磨腰果露
呢個都好好味,未至於話非常濃郁,但又唔似送嘅糖水咁hea,都食到有少少腰果蓉,唔太甜,好味!
😶尚可選擇😶
🍴吉列魚柳柚子沙律
勁大盤沙律,蔬菜新鮮,只係唔太feel 到有醬汁
🍴靈芝菇牛肝菌扒客家釀豆腐
用料足,只係相比下唔太特別
🍴西檸麒麟鴨甫
🍴芋蓉火腿絲焗鮮蔬集錦