2022-02-24 78 瀏覽
自從第5波爆發之後,想放工同朋友聚下打邊爐都冇機會😭咁啱公司附近新開左間外賣自取火鍋店!唔知打邊爐點外賣自取🤣好奇心驅使之下我就去左幫襯。入到去老闆好熱情地招待,見到我未諗好食咩,老闆就推薦左人氣之選:台式沙茶牛肉鍋以及麻辣鴨血鍋。火鍋套餐:首先自選肉類,再揀鍋物,最後加飲品。我揀左沙茶牛肉鍋,配澳洲牛小排、豬梅花、花甲海蝦以及響鈴,粉麵揀左薯粉,火鍋料非常豐富。湯底好濃,但食完唔會口渴,響鈴吸左啲湯汁好入味,好正😍牛肉豬肉大約每款7-8塊,牛肉脂肪分布平均,食落唔會好韌,豬肉都配上湯汁味道好夾😍薯粉分量好多,食完真係好夠飽好滿足!朋友就叫左麻辣鴨血鍋,湯底好湯而且辣味好重,適合中意食辣既朋友仔。呢個鍋就配澳洲牛小排同美國牛板腱,粉麵就揀左粉絲。鴨血份量好多,大約有7-8塊,牛肉吸左麻辣湯底更加惹味!粉絲分量都好多,浸左落個麻辣火鍋入面瞬間吸晒啲麻辣汁,好過癮😍餐廳好貼心地包裝,所以啲湯汁唔怕會漏出嚟。只需加$10就可以外賣自取🥰