2022-02-05
2022年1月24日 星期一最近政府又收緊防疫規例,禁止晚市堂食,所以今日放工唯有買外賣返屋企見到灣仔呢一間餐廳新開張無耐,之前經過都未試過,於是今日就諗住買外賣返去同老婆一齊食餐廳主打係飯卷,有好多款唔同既組合同配料,價錢都幾經濟,仲可以加錢升級做唔同嘅套餐添於是我要咗兩個套餐,加埋都係二百幾蚊,已經有齊沙律、飯卷同飲品等咗大約15分鐘左右食物已經全部整好,仲擺得好精緻,當然要即時影相打卡再打包返屋企慢慢食,每款食物都用紙盒或者膠盒裝好,夠晒方便衛生首先嘗試呢一個先生巨無霸,裡面有炸蝦、鰻魚、蟹棒、青瓜等等,每一啖食落去都感覺到有好多材料,感覺好滿足,一個人相信完全食唔晒,炸蝦好鬆脆,而青瓜又化解左油膩感,再配合埋芝士,全部都好夾另一款飯卷叫魚全部都係魚,其實主要有吞拿魚拖羅、吞拿魚赤身、三文魚同蟹子,配料仲多過飯,拖羅多到夾唔晒,超級抵食!!而且好新鮮,食唔到有雪藏味,蟹子又脆卜卜原本諗住沙律只係附加既,應該好頹,但見到份量都有成大碗,而且生菜幾爽口,加埋粟米同醬汁一齊食更加開胃添最後小食仲有薯條同蕃薯條,兩款都炸得熱辣辣,當中個人較鐘意番薯條,因為一般連鎖快餐店都唔會有得提供,而
而且好新鮮,食唔到有雪藏味,蟹子又脆卜卜
最後小食仲有薯條同蕃薯條,兩款都炸得熱辣辣,當中個人較鐘意番薯條,因為一般連鎖快餐店都唔會有得提供,而且番薯味好濃郁,點埋茄汁一齊食更加滋味!!