2024-04-24
放工順便去買外賣返屋企,揀咗呢間pizza店,店仔細細,主要做外賣生意,不過都有兩張枱可以立食。我見到佢哋啲嘢食都係即叫即做即焗pizza,仲有個大pizza專用爐,等緊嘢食期間一路都聞到好香。我叫左個二人餐$288,唔使諗咁多。夏威夷辣妹pizza加埋$10要呢款味,pizza 9',係薄身脆嘅餅底,我返到屋企已經凍左,但啲邊邊仲係好脆。pizza好多車打芝士,甜甜菠蘿同火腿,好好味絕對唔會錯嘅組合。意大利肉醬伴溫泉蛋意大利粉蕃茄肉醬香濃,加上流心溫泉蛋嘅蛋液伴入意粉,每條意粉都掛滿醬汁,簡單油好食。煙三文魚芝士春卷配青芥末蛋黃醬春卷返到屋企都仲keep住脆,裏面嘅芝士凍咗之後變得煙煙韌韌,加上煙三文魚鹹香鹹香咁,再沾上芥末蛋黃醬,味道好豐富。跟餐可以揀湯或者飲品,我就揀咗餐湯,有黑松露蘑菇湯同埋忌廉粟米湯。黑松露蘑菇湯真材實料用好多蘑菇磨成茸,菇菌嘅香味好出又有黑松露增添香氣,粟米湯香甜,又有粒粒粟米,口感好好。
夏威夷辣妹pizza
意大利肉醬伴溫泉蛋意大利粉