2018-10-30
深水埗餐廳多,而且又平靚正就好多人都知,所以我間唔中都會去深水埗覓食今次介紹既誠記係我住深水埗既朋友推介,話野食唔錯,甜品都非常正雙拼小籠包(蟹粉+南翔)貪心既寶寶有福了,可叫雙拼,試晒兩隻味道❗️咬落都係有肉汁爆出,餡都足料,略嫌皮唔夠薄身,overall 係唔錯既生煎包小心岩岩煎完汁好熱會辣親個口,肉汁好多好鮮甜,好味道手絲雞拌冷麵推介,佢既醬汁辣辣地,溝埋胡麻醬非常match,唔會膩。 手絲雞份量都多,幾嫩滑。青瓜絲令到口感更加豐富,而且令味道好fresh上海炒年糕醬汁唔會太鹹,調到岩岩好,年糕亦煙韌,停唔到口今日最令我驚喜係芝士咸牛肉飛餅外表平平無奇,但食落真係嚇我一跳脆脆既餅皮包住融化左既芝士同咸牛肉,咬開仲會拉絲,芝士味濃,咸牛肉又唔會太淡或鹹,岩岩好,必點八寶冰估唔到有埋芋圓食,廿零蚊但超多料有芋圓,小丸子,薏米,紅豆,西米,珍珠,仙草等等,每一啖都好有口感,正估唔到平民價錢都可以有高水準食物
雙拼小籠包(蟹粉+南翔)
貪心既寶寶有福了,可叫雙拼,試晒兩隻味道❗️
生煎包
小心岩岩煎完汁好熱會辣親個口,肉汁好多好鮮甜,好味道
手絲雞拌冷麵
上海炒年糕
醬汁唔會太鹹,調到岩岩好,年糕亦煙韌,停唔到口
今日最令我驚喜係芝士咸牛肉飛餅
外表平平無奇,但食落真係嚇我一跳
八寶冰
估唔到平民價錢都可以有高水準食物