今晚見天氣轉涼就好想食返個熱辣辣既麵暖肚!收工特登揸車去到大圍買好湯好麵返屋企嘆!點知返到屋企發現其中一碗湯(佛跳牆)倒瀉左!!得返1/3碗🤯我坐私家車!唔係電單車架喎!又冇超速又冇香港腳發作亦唔係經過秋名山!而且落左車行返屋企段路都係一分鐘咋喎!呢一分鐘內我又冇仆過街🤔又冇拎野拎到打晒千秋咁!點解啲湯要離開個碗呀😭原來個外賣碗唔知係熱得濟凹左,定係店員冚蓋時大力得濟冚凹左個碗!導致到個蓋冚唔實漏晒啲湯出黎😭😭😭!真心好唔開心!之後我打左電話返好湯好麵反映啦!個店員態度又唔好,而且一句唔好意思都冇,仲問我想點!我話我只係想反映下,希望以後可以留意返!佢就話下次黎賠返半個湯俾我!留意係半個湯!半個湯!我話唔洗,我只係想反映!之後店員堅持要我留低電話俾佢!我最後都俾左電話佢!不過最後我想講,我真係唔會去攞返嗰半個湯咁乞衣!只係覺得好唔開心特登去俾錢買難受💔得唔到一絲歉意同安撫唔到我既心情!天寒地凍一收工就好期待買到自己鍾意食既湯麵,返屋企途中成個車都係個陣湯既香味,好期待快啲返到屋企!百幾蚊買到個湯返屋企即刻第一時間煲水諗住煮個麵,期待快啲煮好有得嘆嗰種心情!到打開個袋,突然間一下子咩都幻
今晚見天氣轉涼就好想食返個熱辣辣既麵暖肚!
收工特登揸車去到大圍買好湯好麵返屋企嘆!
點知返到屋企發現其中一碗湯(佛跳牆)
倒瀉左!!得返1/3碗🤯
佛跳牆

佛跳牆湯麵

佢就話下次黎賠返半個湯俾我!留意係半個湯!半個湯!

到打開個袋,突然間一下子咩都幻滅晒!🤯💔

我都成日外賣好湯好麵返屋企食,第一次遇到呢個問題!講真佢既湯真係好好味👍🏻!食物質素同份量都完全冇問題!
但係吸收左今次呢個經驗,我以後外賣任何有湯既野,都真係會即刻打開個袋,望清楚有冇冚好蓋,有冇咩問題先會離開!為免再次期望落空!

唔知大家明唔明我嗰種失望同無奈….
食嗰陣真係乜心情都冇晒!

海龍王湯麵
2021-12-01
20 分鐘 (外賣自取)
佛跳牆
海龍王湯麵