2022-07-25
呢幾日天氣實在太熱🥵熱到放lunch嘅時候都唔想周圍走周圍排,快快手買完翻office涼下冷氣睇下劇仲好🙊今日同大家介紹一下中上環一間我覺得性價比都還好嘅冰室,味道同價錢都幾出色,絕對可以成為打工仔嘅一個選擇😌-🐷自家製叉燒鮮忌廉豬骨湯 轉米粉天氣太熱,相比起佢地最出名嘅滑蛋叉燒飯🍳今日想食啲湯麵多啲!今次已經唔係第一次叫呢個,外賣黎講我都覺得幾高質。叉燒有足4大塊,每塊都肥瘦均勻,配湯麵就一流🤤食叉燒最怕就係食到瘦叉,又乾又鞋🙊🙊另外佢仲有配上炒滑蛋,即使係外賣,拎到返公司嘅時候都仲有蛋漿,配上少許蔥花,絕對係做到點綴嘅效果😋豬骨湯濃而不咸,即使食完都唔會係咁想飲水,證明絕對唔會有好多味精👍🏻-🍹飲品方面,冰室就梗係走唔開奶茶☕️ 要試一間冰室嘅奶茶好唔好飲,就梗係要叫熱飲唔加糖先可以試佢嘅原汁原味🙊餐廳嘅奶茶奶同茶嘅比例都幾平均,茶味都幾突出唔會好似飲緊奶水咁P.S呢間如果大家外賣湯麵想分湯嘅話,記得要同餐廳講聲,因為佢係唔會自己幫你分湯㗎,試過有一次冇叫分湯,返到公司就已經冇晒啲湯啦😆‼️
🐷自家製叉燒鮮忌廉豬骨湯 轉米粉