2024-01-04
新一年既開始,找尋新美食既日子網上睇到呢間外賣咖哩,因為荃灣第二間好食既咖哩店 : 土耳其小城上年結業,所以想試下呢間水準一上到去,以為去錯地方,問左入面職員,原來呢間係Freshlane,一種雲端廚房外賣店,入面應該仲有幾間店共用,但無辨法係門面落單最搞笑係佢門口無任何手機訊號,我既smartone 同另一同事既中國移動都收唔到,要落番大廈門口落order我地三個人,打電話叫左Set A B C 各一,A & C跟飯,B跟Naan,電話對面既印度老板話自取無問題,15分鐘左右,係門口等,門口有wifi可以連接,唔會聯絡唔到食物方面,我叫左Set B跟Naan,就係羊肉咖哩跟印度薄餅,羊肉咖哩味道濃,羊肉份量唔少,有紅蘿蔔同洋蔥,就咁食鹹左少少,同印度薄餅一齊食就剛剛好,香料味道唔算太重,但食入口味道複雜,跟飯應該都幾好食。印度薄餅有多少牛油味,同咖哩幾夾。總結 : 食物質素高,價格合理,外賣自取都方便,想再試下其他Set
題外話/補充資料:
唔知點解牛肉咖哩平過雞肉咖哩