2024-08-21 416 瀏覽
黃埔地鐵站一出就見到佢”滿地可餅店”,鐘意食麵包嘅我,忍唔住入去參觀下,睇下小店有冇d咩吸引嘅麵包,喺門口就已經比佢嘅king size麻糬波波吸引左,仲見到有蝴蝶酥添,正喎。入去逛左個圈,見佢有好多新鮮出爐未切嘅方包放左出黎攤,好香呀🤤比佢嘅香味引誘,就想買定個麵包聽日做早餐,麵包嘅款式有好多,眼花撩亂,最後比碎蛋紫菜肉鬆卷吸引左,咁就揀好左,仲唔覺意買埋king size麻糬波波,同蝴蝶酥添😋⭐️麻糬波波:原味、朱古力麻糬波波:原味有黑芝麻粒粒,食落有淡淡嘅芝麻香、朱古力個面有d朱古力粒,食落有淡淡嘅朱古力味,但係唔會好甜,好正呀😋⭐️碎蛋紫菜肉鬆卷比碎蛋吸引左,冇諗過碎蛋除左配三文治,仲可以配麵包個頂有好肉鬆,蛋卷嘅造型,入面包住蛋碎、生菜、蕃茄、火腿,好豐富,好好食😋⭐️蝴蝶酥本身淨係諗住買原味,但係見到朱古力味嘅smile樣,就想試埋,因為怕成太甜嘅野,見佢朱古力味嘅比例唔係佔好多,都可以試下,中間少少位朱古力,可以吊下味,食到朱古力,又唔係好甜果種,正呀賣蝴蝶酥黎講,佢係一間好有誠意嘅鋪頭,用個鐵盒裝,入面仲有放潮包,送黎又好睇,又唔怕淋左唔好食,味道100分,誠意都有100分

⭐️麻糬波波:原味、朱古力

⭐️碎蛋紫菜肉鬆卷
比碎蛋吸引左,冇諗過碎蛋除左配三文治,仲可以配麵包

⭐️蝴蝶酥

2024-08-17
外賣自取
$170 (其他)
  • 蝴蝶酥
  • 碎蛋紫菜肉鬆卷