【深水埗台式糖水🍧必食嫩鮮芋奶凍】今次推薦一間好食既台式芋圓小店,位於深水埗既甜圓坊,熱門推介有嫩仙芋奶凍、各式芋香挫冰,佢亦有多款甜品小食如各式西米露、鹽酥雞、酥炸排骨、唔同配料既蛋餅等等芋圓係好食架!@hkdine360 介紹左好多間好食既餐廳,每個食評都好比心機寫架,大家可以follow page同like post!______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作叫左兩款最hit既:嫩仙芋奶凍同招牌迷你挫冰!有足足8種配料!芋圓、地瓜圓、湯圓、薏仁、紅豆、綠豆仁、珍珠、西米。芋圓同地瓜圓口感煙un,真係有芋頭同地瓜味(出面唔少糖水店係無味/好難食得出味架😢)加埋薏仁、紅豆、綠豆仁,感覺健康好多嫩仙芋奶凍 (💝9/10)- 8種配料做topping- 下面仲有涼粉同糖水- 中意佢下面好多好多涼粉好豐富,下面個底有糖水,甜度較挫冰高,睇埋片你就知
【深水埗台式糖水🍧必食嫩鮮芋奶凍】

✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

招牌迷你挫冰

加埋薏仁、紅豆、綠豆仁,感覺健康好多

嫩仙芋奶凍

嫩仙芋奶凍 (💝9/10)
- 8種配料做topping
- 下面仲有涼粉同糖水
- 中意佢下面好多好多涼粉好豐富,下面個底有糖水,甜度較挫冰高,睇埋片你就知有幾貴足料!如果個video幫到你,比個like支持下啊💝

招牌迷你挫冰

招牌迷你挫冰 (💝7.5/10)
- 8種配料做topping
- 有一座挫冰山+煉奶
- 一上枱見到一座挫冰山,上面鋪滿面米,有煉奶慢慢透出黎,甜度較嫩仙芋奶凍低,小編吞左一啖煉奶,口腔既挫冰就會變得無曬味,但換來好涼+凍既快爽,小編中意甜水consistent地甜多d,各位自己取捨la😝

雙拼蛋餅

雙拼蛋餅 (💝8/10)
- 蛋餅有原味、起司、肉鬆、雙拼(起司+肉鬆),4款
雙拼蛋餅

- 有薄餅包住蛋,一上枱既食係脆既有口感
- 肉鬆好多wo, 啖啖肉鬆鹹香,起司係芝士片果隻味,比非加工芝士味會淡一d

鹹酥雞

鹹酥雞 (💝8/10)
- 脆卜卜既,食幾舊都唔覺好鹹
【環境篇👇👇👇】
- 小店餐廳/茶記組枱setting

Overall
- 呢度食物唔會好單一化,有糖水有炸野,有蛋白質(😆我明,我係咁)
- 主力推薦佢既熱門item: 嫩仙芋奶凍
- 夏天就recommend挫冰、想健康(😆?)就蛋餅
✏✏✏✏✏✏✏
👅味道:8.5/10
🌌環境:7/10
🙋🏻‍♂️服務:7/10
💰價錢:$123 (不設加一)
👍🏻推薦:8.5/10

@hkdine360 除左會介紹香港餐廳美食,仲會影埋餐廳環境(有片!!)。如果你重視
餐廳裝修格局✅➕環境氛圍✅
快 d follow @hkdine360 啦‼️