聽朋友講九龍城區內開咗間新嘅日本餐廳,入面有高質Omakase,菜式比一般傳統嘅Omakase特別,每道菜都增添創意,非常有誠意。今次我地各自揀選$1280,共有18道菜嘅Omakase,非常滿足!1️⃣慢煮鮟康魚肝,加咗啲青柚子皮,青芥末,魚肝口感非常綿滑,味道酸酸地,越食越開胃。2️⃣花咲蟹肉配上蟹醋啫哩,酸酸地得黎又帶有花香味。3️⃣清酒煮白子,白子上面加咗啲柚子皮,蔥花,入口即溶,非常鮮味。4️⃣燒香過嘅鏗魚加上蔥醬,味道獨特,魚身爽口。5️⃣燒過皮下脂肪嘅霜降toro ,迫晒啲魚油香出黎,一試難忘。6️⃣煙燻春魚加上炸蒜,紫洋蔥,味道突出。7️⃣金鯛魚連魚鱗一齊炸,入口脆卜卜超有驚喜,如果覺得唔夠味,仲可依喜好加入青檸或喜馬拉雅山岩鹽,最後再食埋紅白薑芽去味。8️⃣深海池魚壽司配上蜂蜜汁及柚子皮,味道清新,魚身嫩滑。9️⃣牡丹蝦壽司配上檸檬汁及蛋黃醋,蝦身口感飽滿鮮甜,仲帶有柚子香。1️⃣0️⃣魷魚連馬糞海膽壽司,魷魚爽脆帶有鮮甜嘅海膽味,加埋獨特嘅醬油味,味道有層次。1️⃣1️⃣黑松露野菌蒸蛋,蒸蛋非常嫩滑,仲加咗啲檸檬汁,味道更清新,唔會一味死鹹。1️⃣2️⃣石垣貝壽司,貝肉爽甜彈牙。1️⃣3️⃣熟成鰤魚壽司,光澤油潤。1️⃣4️⃣ 經煙燻過嘅銀

2️⃣花咲蟹肉配上蟹醋啫哩,酸酸地得黎又帶有花香味。

4️⃣燒香過嘅鏗魚加上蔥醬,味道獨特,魚身爽口。
6️⃣煙燻春魚加上炸蒜,紫洋蔥,味道突出。

8️⃣深海池魚壽司配上蜂蜜汁及柚子皮,味道清新,魚身嫩滑。
1️⃣2️⃣石垣貝壽司,貝肉爽甜彈牙。
1️⃣3️⃣熟成鰤魚壽司,光澤油潤。
1️⃣4️⃣ 經煙燻過嘅銀鱈魚壽司,迫晒啲魚油味出黎,加上生蒜及炸蒜,味道更突出。
1️⃣5️⃣Toro手卷即製即食,餡料豐富,油香味濃,加上青瓜絲及脆口紫菜,吃起來又脆又鬆。
1️⃣6️⃣江戶前玉子,外型及口感都勁似雞蛋糕,原來主要用上蝦肉魚肉雞蛋而成,味道既甜又帶點鹹味,非常特別。

1️⃣7️⃣愛女魚舞茸春菊湯,愛女魚肉質厚而滑溜,加上舞茸及經打溶嘅春菊煮成湯,帶淡淡草青味,冬天飲好暖身。

1️⃣8️⃣最後食埋鮮甜爽脆嘅北海道赤肉蜜瓜及富有柿總結今日嘅晚餐,超級滿足!