早排去咗觀塘區搵食,大家都知嗰度嘅嘅工廈入面隱藏住好多出色嘅小店。今次我去嘅呢一間就係有好多年歷史,喺觀塘區屹立超過10年嘅Cafe。一試果然覺得名不虛傳,入面款式夠多,又唔少fusion菜都令人眼前一亮。🤩**照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯**上枱嗰陣,個賣相真係幾吸引,鐵板滋滋作響,熱辣辣嘅感覺,即刻令人食指大動!鰻魚燒得啱啱好,外脆內嫩,照燒汁甜甜哋鹹鹹哋,好惹味!滑蛋夠滑溜,蛋香十足,同鰻魚同埋飯一齊食,口感豐富,鹹甜適中,簡直係完美嘅組合!😋**瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡**食落去真係名副其實!個漢堡真係塞滿晒芝士!芝士拉絲嘅畫面,簡直係藝術!飛驒牛肉嘅質素都唔錯,肉味濃郁,唔會太韌,juicy 程度亦都恰到好處!🍔**紫薯湯****蕃茄甘筍湯**紫薯湯味道香甜,口感幼滑,紫薯嘅味道好突出,飲落去有種溫暖嘅感覺,啱晒冬天飲! 番茄甘筍湯就比較開胃,番茄嘅酸味同甘筍嘅甜味互相平衡,味道唔會太單調,而且營養豐富。🍠🥣🥫Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室

**照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯**

**瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡**

**紫薯湯**
**蕃茄甘筍湯**

Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室