2023-03-24 77 瀏覽
今日出旺角教琴落咗堂都差唔多食飯時間,順便喺附近揾嘢食, 彌敦道兩邊街都多餐廳選擇行到近旺角B1出口見到一問叫雞翼山嘅小店,係一間開放式餐廳冇任何玻璃阻隔上面有個招牌燈寫雞翼山,我自己都鐘意食雞冀所以決定試下。入到門口見到有兩種點餐方式,自助點餐機及人手點餐,我選擇人手點餐服務👐🏼主打雞冀有甜酸味,有辣味,有鹹味。小食: 有蝦多士,天婦羅,薯條,雞軟骨,釀油條及雞卷。飲品: 有果茶系列,特飲系列及罐裝飲品。點雞冀餐同時亦可另外叫碗飯,有美式及日式飯類。另外見到餐牌最底有分店地址香港,九龍及新界都有店舖。我選擇咗三重芝士雞冀(有六隻,上面滿佈濃厚嘅芝士雞冀厚肉多汁😋😍,超好味👍🏼另外一款係西檸酸甜雞冀(共六隻), 酸酸甜甜令我胃口大開。雞冀上面有片擰檬及有一支旗寫住不要儀態衹想食雞冀,哈哈🤣另外叫咗一罐冰凍維他有汽蜜桃茶及有一包透明手套方便食雞冀, 真夠貼心🥰入面座位雖然有限但我仍然選擇堂食, 店內多數係青年人或拍拖情侶,自己都感覺年青咗🤣一個人食唔灑所以食剩的叫外買,個袋粉紅色圖畫靚又夠大個,真係比個贊佢👍🏼👍🏼👍🏼

飲品: 有果茶系列,特飲系列及罐裝飲品。
點雞冀餐同時亦可另外叫碗飯,有美式及日式飯類。
另外見到餐牌最底有分店地址香港,九龍及新界都有店舖。