自己一向也很喜歡香港地道小吃當中最愛嘅一定非雞蛋仔及格仔餅莫屬🧇剛好在附近見到有間新開以「黃色」做門面嘅店舖;內有多達廿款有甜又有鹹口味嘅雞蛋仔及格仔餅供選擇,看見餐牌已經超吸引喔😍還可以加麻糬或雪糕添!炎熱天氣仲有手搖飲品選擇🥤可算十分不錯👍餐牌上的口味也很特別,我哋揀咗「奶茶麻糬」味雞蛋仔及「伯爵茶」味格仔餅🧇;飲品就分別揀咗「蜜桃爆珠梳打」及 「白桃綠茶」。。。🌟奶茶麻糬雞蛋仔現場即叫即做;很喜歡店舖的包裝袋,設計圖案及袋身美觀又貼心。通常雞蛋仔做好一般都熱辣辣,每次拎住也會辣親手。今次呢個袋加有手挽設計~方便小朋友抽住慢慢食又可以散吓熱👏雞蛋仔口感鬆軟,加上我哋至愛嘅麻糬及奶茶香,比起其他雞蛋仔味道唔會太甜,外脆內軟,味道很特別!🌟伯爵茶格仔餅🧇個人很喜愛伯爵茶味道,格仔餅十分有厚度,內有花生醬、牛油、煉奶及砂糖,見職員在每份都會鋪滿勁多奶醬超級滿足~相當有飽肚感!伯爵茶味道相當出色,每一口都充滿伯爵茶香奶醬嘅味道~極度推介👍🌟蜜桃爆珠梳打炎炎夏日飲完即刻有透心涼嘅感覺,有蜜桃🍑香味又有爆珠口感,味道不太甜,非常之解渴!🌟白桃綠茶相對蜜桃爆珠梳打味道偏淡,清甜白桃香配上綠茶,感
自己一向也很喜歡香港地道小吃
當中最愛嘅一定非雞蛋仔及格仔餅莫屬🧇

🌟奶茶麻糬雞蛋仔

🌟伯爵茶格仔餅🧇

🌟蜜桃爆珠梳打

🌟白桃綠茶
相對蜜桃爆珠梳打味道偏淡,清甜白桃香配上綠茶,感覺健康又清新!!!!