2022-03-31
//< Bubble Tree >🐤小編之前食過,今次就輪到🐷小編試喇!呢間餐廳雖然位於工廠大廈、小編兩點去都人頭滿滿㗎!————————————-南瓜湯 +$5 -飲得出啖啖南瓜味🎃,味道自然唔假,幾好飲~————————————- 番茄甘筍湯 +$5 -呢個湯酸酸甜甜好開胃!完全飲得出食材好天然嘅味道😊飲完胃口大開嘻嘻😁————————————- 墨汁包多士 (3件)+$8 -見到佢黑蚊蚊好得意就叫咗🤪 攞嚟配湯非常好~ 如果可以烘得脆身d就更好喇😛————————————- 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98 -完全俾佢超級好嘅瘋狂芝士吸引住!呢個價錢有咁厚既cheese🧀仲有飛驒牛🐮邊到搵啊😆 成件事好夾~~ 牛肉都juicy如果厚身大塊少少會再正d🥳 薯條🍟份量頗多,炸得香脆唔油膩!特別一陣嘅係沙律菜有黑醋唔會淡茂茂~————————————- 煙三文魚酸忌廉可麗餅 $68 -小編未食過鹹嘅可麗餅,但係呢間都整得唔錯!配料除咗有煙三文魚同Sour cream仲有青瓜、雞蛋🥚同芝士~ 配埋黑醋食都幾得意,唔會覺得好heavy!————————————- Iced l
< Bubble Tree >
-南瓜湯 +$5 -
飲得出啖啖南瓜味🎃,味道自然唔假,幾好飲~
- 番茄甘筍湯 +$5 -
- 墨汁包多士 (3件)+$8 -
- 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98 -
- 煙三文魚酸忌廉可麗餅 $68 -
————————————
- Iced latte & Cappuccino +10/1 -
咖啡大大杯,味道幾香濃~仲可以自己揀配料同味道~ 選擇非常多🥰
- 朱古力心太軟配雪糕 +$28 -
糾結咗好耐揀心太軟定窩夫🧇好🤓最後揀咗心太軟!心太軟入邊流心,唔算超級甜~ 最重要係我見到廚房用嘅雪糕係dryers😝正🥳
評分:7.7/10
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
營業時間:星期一至五 11:00~21:00;星期六 11:00~18:00
#bubbletree #burger #bakedpotato #coffee #hkcafe #cafehk #觀塘 #觀塘美食 #觀塘cafe #觀塘餐廳 #觀塘必食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤cafe #🐷🐤觀塘