2019-06-18 342 瀏覽
今日個friend話做成左單大生意,好開心,話要請食飯,咁我話不如食日本放題呀,佢話都好,好耐冇食日本野啦,咁我當然即刻打去Book枱啦,唔比機會佢改變主意。咁我地放工就即刻過去,因為我地訂左位,去到好快就比我入去坐 。入坐後, waitress很細心問我地有什麼刺身係唔食,我地話冇呀,佢就話咁order一些刺身比我地先,其他等我地自己慢慢揀,我地話好呀,這裡真的抵讚。然後刺身亦都很快上黎,很好。我地叫左個翠肉瓜,很鮮甜,好味。 然後叫左蒜蓉辣味煮蜆,因為我同個friend都好鍾意食蜆,這個蜆真係冇得頂,少少辣加埋入蜆,真係好野味,我地食完唔夠喉,再叫多次。 瑤柱鮮蟹粥,我本身唔係好鍾意食粥,個個friend鍾意,咁佢叫左,我就諗住試少少,點知D粥咁好味,好棉同埋真好鮮味,我地又係食完再叫。榴槤炸彈,佢唔係好重榴槤味,但炸得幾香口,幾好。 蒜片牛柳粒,因為我鍾意食牛,這碟送到黎已經好香,牛又好嫩滑,非常好。最後仲食埋甜品,雪條添。

榴槤炸彈,佢唔係好重榴槤味,但炸得幾香口,幾好。

2019-06-18
  • 刺身