2018-08-06 279 瀏覽
因為工作關係,大部分時間喺牛頭角觀塘區覓食。同好多OL 一樣,午餐最好食得輕量一d。一、係無咁肥,二、係食得太飽會易攰。最初發現呢間小店係因為同事請食下午茶。佢既茶葉蛋同糖水(特別係薑汁撞奶)係出名的。之後發現原來佢有糖水餐,超啱小妹。糖水餐非常港式,滿足中意百搭既香港人,基本上所有配搭都滿足到!介紹下小妹最中意既薑汁撞奶+飛碟餐,薑汁撞奶可選多辣中辣少辣,多甜少甜走甜,超正!自己十年如一日都係揀多辣走甜!唔知會唔會有共鳴,走甜呢個選擇真係好好!從小事可以見到呢間小店係收到order即撞俾你!飛碟唔洗講,60後,70後,80後,90後,我諗應該都會中意。最好係有多款味道揀,雙拼又得,個人至愛粟米加香芋。唔中意甜既朋友推介吞拿魚,閨蜜GM 至愛!小店近牛頭角多d,想靜靜地食個懷舊輕量lunch/tea,可以試下!
因為工作關係,大部分時間喺牛頭角觀塘區覓食。

之後發現原來佢有糖水餐,超啱小妹。

從小事可以見到呢間小店係收到order即撞俾你!