Siam 28 (尖沙咀) @siam28_tst 📍:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A及B號舖🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行3分鐘📞:+852 3104-0075💲:~HKD250/head for dinnerFood quality✔️:夜繽紛、沙爹雞豬、炸青木瓜沙律、Lychee Garden👌🏼:Flower、泰式濕炒海鮮麵、烏隆燒牛胸油總結:😋一間較為創新嘅泰北菜 見到隔離枱係主廚嘅朋友 都係泰國🇹🇭人 都對呢度有啲信心 環境幽暗 閒日夜晚人流都算旺😋近日響應政府嘅夜繽紛出咗個$50一碟 兩大碟都係做緊$99嘅優惠 非常抵 試咗沙爹雞豬同炸青木瓜沙律 兩者都係拌碟嘅汁醬非常出色 前者花生🥜味超濃 $50蚊only仲要有6大串 因為影相影耐咗唔太熱 但蘸醬後都惹味😋炸青木瓜沙律🥗 係炸咗嘅papaya 蘸上酸辣嘅醬 好開胃😋cocktail同mocktail相對下價錢算係比較合理啲 lychee garden係由荔枝 薄荷葉 fresh mint同ginger ale組成 成杯嘢好多香葉所以幾清新 適合女仔飲🙆🏼‍♀️😋員工非常友善同每碟菜式都介紹得好詳細 仲預留時間畀我哋影
Siam 28 (尖沙咀) @siam28_tst
📍:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A及B號舖
🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行3分鐘
📞:+852 3104-0075
💲:~HKD250/head for dinner

Food quality
👌🏼:Flower、泰式濕炒海鮮麵、烏隆燒牛胸油

總結:

😋員工非常友善同每碟菜式都介紹得好詳細 仲預留時間畀我哋影相 一流

🤔flower係碟豆花茶加上蔓越莓汁 加啲啲薰衣草糖漿同青檸 飲落較酸啲啲 比較成熟嘅感覺😈

🤔停頓麵係泰式濕炒海鮮麵 打卡一流 同粵式嘅炒伊麵有啲異曲同工之妙 脆麵配上泰式濕炒嘅汁 底下係份量好多嘅海鮮 有蝦球 魷魚 蜆 仲有西蘭花🥦椰菜花同雜菇 飽肚之選

🤔烏隆燒牛胸油實在太邪惡 建議有男性友人同行先叫 啖啖都係油脂真係愈食愈難勸自己放入肚🤣

• 夜繽紛
  • 沙爹雞豬