2018-10-01
香港真係實在太多台式飲品店啦🙉一定要有自己嘅特色先可以站得穩着腳!十一茶屋係台灣都有好名氣,今次係尖沙咀嘅海港城開第一間店,就去試下佢地嘅茶飲😋我一向都好怕食花類味道嘅茶飲,擔心味道好假😞因為一般會落花味糖水😭但試咗十 一茶屋職員話佢地彩色珍珠係用蝶豆花、抹茶、紅火龍果、紅蘿蔔等食材製作,絕不含人造色素,花茶都係天然我先試一試,結果無令我失望,大大改觀🙈1️⃣玫瑰鮮奶歐蕾加彩色珍珠珍珠好軟好淋,唔韌!而且真係食到不同嘅味道!好欣賞呢點🤤美觀又好食!茶有淡淡嘅玫瑰花香味,一啲都唔假🌹而奶亦令整杯飲品變得口感細滑👍🏿好和諧2️⃣奇幻漂流呢款係香港限定,所以我決定一試。有別於其他產品咁少女心色系。係有分層嘅暗灰黑色,充滿型格氣氛。淡淡嘅薄荷茶,口感清爽。比較適合夏天消暑一下🌿喜歡花茶嘅您一定唔可以錯過🤤❤️
1️⃣玫瑰鮮奶歐蕾加彩色珍珠
2️⃣奇幻漂流