2023-07-24
夢幻粉紅英倫甜品專門店💕呢間位於大角咀既甜品店主打金寶杯,並以粉紅色為主調,無論係裝修定甜品賣相都勁啱打卡🥄Set A 入面有LOTUS焦糖餅&餅碎、七彩脆麥片、焦糖醬、閃粉,仲有Set A~E既固定配料包括黃桃(當日仲有菠蘿🍍!)、自家製招牌英倫吉士同埋招牌Crumbled脆脆作為一個吉士愛好者,見到滿到瀉既吉士已經勁興奮😍仲要食落有驚喜,蛋香奶香都極濃,暖暖地仲要唔太甜! 脆脆好香牛油味,乾身脆口,無論同吉士定係焦糖醬都勁夾。不得不提係底下其實勁多生果,所以成個金寶杯其實一啲都唔膩架,輕鬆食曬一個無難度👍🏻🥄Set D呢個有麻糬、七彩脆麥片、朱古力醬針筒,再配上個幾款固定配料。呢個金寶杯最大既特色同打卡點就係支針筒,入面有朱古力醬,可以畫下圖案,玩味較重,好啱打卡🤣味道嚟講我覺得焦糖醬好食過朱古力醬,但係呢個有麻糬就多一重口感,都唔錯㗎💙柚子特飲估唔到係一杯咁靚既藍色飲品😳柚子味幾出,甜度啱啱好,味道較清香,就算邊食金寶杯邊飲都冇問題,唔會覺得甜度over曬❤熱情果特飲呢個朋友叫既,雖然冇試味,但係正好同柚子特飲係一紅一藍既配搭,淨係賣相已經滿分啦💯其實我留意左佢地既金寶杯好耐,但
Set A
🥄Set A
Set D
🥄Set D
💙柚子特飲
❤熱情果特飲
其實我留意左佢地既金寶杯好耐,但又怕會太甜,點知原來比我想像中好食勁多,味道多層次得嚟仲唔太甜,每個配搭都好有心思,值得一試呀~