2022-11-17
🇸🇬新加坡嚐味套餐(二人餐) $600(另收加一)本來諗住去黃金海岸睇日落🌅、影下相,可惜天氣麻麻☁️🤧不過秋天黎散下步真係幾舒服🥰女朋友話掛住沙嗲軒既海南🐔飯,於是就趁今日得閒去食💕雖然今日星期六,好彩下晝去到book夜晚都有位🤣我地叫左個[🇸🇬新加坡嚐味套餐],二人份量,睇落都幾多野食🤣首先第一樣上菜既係肉骨茶🥣我自己就覺得佢唔夠藥材味🌿可以再濃啲😛,但女朋友就幾鐘意飲,因為佢唔苦😋跟住頭盤就係沙嗲豬肉🐖、雞肉🐥串燒同埋鹹蛋黃炸魚皮,個人認為豬肉好食過雞肉,但整體味道都唔錯🤤但之後幾道餸就keep唔到個水準🥲海南雞既雞肉同飯都比太多油浸住,雞肉雖然係滑,但唔算好香🙁而香辣通菜🥬個味道都不錯,但啲菜就唔係好新鮮🤫,比較多渣🤢麥皮牛油蝦🦐就不過不失,可惜凍左,令到佢又扣左唔少分🥲最後甜品燕窩椰香黑糯米就揀左熱既♨️唔係好甜,所以都ok🤣總括而言,呢個餐只可以話係合格🤕雖然係酒店餐廳,但呢個價錢黎講,性格比唔算高🤧女朋友話個海南雞冇以前咁好食🥲希望下次再黎可以食得番好食既海南雞~
最後甜品燕窩椰香黑糯米就揀左熱既♨️唔係好甜,所以都ok🤣