2019-12-30
#小秘書 細細個就開始迷上 南記粉麵 啲 #春卷 同 #牛丸😋 每次同 #屋企人 #打邊爐,Mammy一定要用 #南記 嘅 #湯底 做膽,再加滾水/清湯,用嚟烚吓烚吓,食物都會特別鮮味... 至於有無「師傅」嘅成份,我唔知㗎🤣 #南記 近呢十年,愈開愈多分店,雖然未至於總有一間係左近,不過開舖地點都算親民👍🏻 呢日我又嚟食 #南記 嘅 #大什錦米線,不過我每次都會叫 #師傅 扣底,因為 #米線 只係其次,我其實係為咗 #其他食材 而嚟😅 #牛丸、#春卷、#魚蛋、#墨魚丸、仲有 #魚皮餃,單係食呢幾樣餸已經半飽,所以我只可以揀食少啲 #米線(扣底)🤨 不過唔知係咪 #師傅 忙中有亂,啲 #牛丸 口感同以前好唔一樣,味道亦都差咗🤨 連啲 #墨魚丸 都係淋啤啤👉🏻👈🏻 好彩 #湯底 依然都幾鮮味,用佢嚟送 #米線 入口都掂喎😚