2018-12-07 549 瀏覽
之前食過lunch唔錯,今次再同公司同事來FRITES食dinner,7:30pm到已經坐滿了人,人多最好訂枱先。8:00pm前Happy Hour飲品有半價,所以一坐下來大家都先叫飲品,我點了果味Mocktail,還不錯。FRITES最出名食Mussels同薯條,我們先點了兩款頭盤凱撒沙律及牛肉他他開心share,然後叫了1/2 KG青口及半打法國生蠔,果然沒有令人失望,青口鮮味又肥美,配上香脆的薯條,極速被掃光。主菜有牛扒、海鮮意粉及蘑菇Risotto繼續開心share,其實份量也不少,牛扒切件外層烤得很香,味道都不錯;海鮮扁意粉有大蝦及青口,用料上乘;蘑菇Risotto菇香味濃,每粒米都很入味。最後我們還點了朱古力流心蛋榚配雪糕及蘋果批,大家又來一輪搶食,我個人偏愛心太軟,但其實熱煎pan上倒出來的蘋果批,香脆又不太甜,也很好味。

Signature  Mussels  1/2KG

Steak  with  Fries