2019-12-22
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-久違了幾位好友的飯聚,這次還多了相識頗久,但第一次真正見面的她,感覺完全不覺陌生呢,很開心終於見到你😆 最重要係餐廳主打美國菜,份量都比較大份,所以多幾位好友一齊食飯就可以試多點款。不然一個慢煮烤牛已經會非常飽!.餐廳位於中環地鋪,另外也有經過商廈二樓的座位區。先來兩款飲品,我就簡簡單單要返大路既凍檸茶;男人就揀左杯帶點玩味既青瓜+辣椒的Lemonade。.Freshly Squeezed Green Lemonade $42飲品黎到望落都好清新,飲落係青瓜味頗重,反而辣味唔算勁,只係喉嚨有少少辣咁,帶檸檬味既清幽,整體很易入口,味道清新又解渴,可以一試。Creamed Corn $60Creamed Spinach with Bacon $60叫左兩款小食,忌廉粟米粒同忌廉汁煙肉菠菜,兩款都好好味,拎黎搽麵包都得啊!係令人會想追著吃既滋味。Grill Asparagus with sea salt & pepper $88烤過既蘆筍咬落香甜多汁,小妹都忍唔住食左幾條。Fisherman’s Crab ca
餐廳位於中環地鋪,另外也有經過商廈二樓的座位區。
Creamed Corn $60
烤過既蘆筍咬落香甜多汁,小妹都忍唔住食左幾條。
Fisherman’s Crab cake $198
同咖哩人都好鍾意食蟹餅,佢地一碟有兩件就唔使爭!蟹餅食落好豐富,混入唔同配料打成。
切開可見絲絲蟹肉,食得出蟹肉既鮮味,仲落左洋蔥等增加口感,出奇地夾,好食!
Fried Calamari $148
炸魷魚圈咬落香脆,配上附上的蒜蓉蛋黃醬,甚為香口惹味。
Slow-Roasted Beef Short Rib &588
食美國菜真係要多人食先得,今次終於有機會食呢個Berf Short Rib。上檯時已經起晒肉,每片肉望落都粉嫩粉嫩的,外圍帶有烤過的痕跡,狀甚吸引!一整碟也覺得很豐富呢!這一盤人少真的吃不到。
肉質因烤過,咀嚼時會都有烤過的香氣;肉質軟嫩,肉味突出,挑選不同位置也會有不同口感。大家也說很不錯,包括咖哩人都話好食!
Canadian Sea urchin Carbonara $238
賣相已經覺得吸引既Carbonara,面頭放上了加拿大海膽。建議拌勻後食,每一啖都食到海膽既鮮香,但又唔會搶左Carbonara原先香濃既味道,夠晒惹味,唔錯。
Chcoclate Brownie with Vanille Ice Cream $78
佢地既飯後甜品,都係比較大路既Brownie、Apple Crumble、紐約芝士蛋糕等。小妹食左Chocolate Brownie,濃郁朱古力味,仲有果仁增加口感,與雪糕一冷一熱既配搭剛剛好。
Apple & Mixed Berry Crumble $88
男人點的Apple Crumble,就是正常不錯的味道。