我參加了10km marathon, 現在是時候開始練跑了. 勤運動, 身體好!晚上 相約 朋友mt 到圍園 練跑 之前 去 大利清湯腩 先醫肚.我們各 要一碗清湯腩河($25), 清湯 幾清淡 而 不油膩, 但又有 淡淡牛腩味~ 正;牛腩較瘦, 食落去有咬口, 但又唔會好韌, 食完唔會'痴'牙,水準不錯, 但 沒有附近的 華姐清湯腩 那麼肥美和 濃味. 河粉夠滑又夠多. 喜歡食 清淡 的人應該喜歡這裡! . (讚)我們又 要了 一碗 腩汁蘿蔔($10) 來 share, 蘿蔔沒有 渣又 夠 林, 而且 蘿蔔的 腩汁清湯 十分 之清甜; 清甜中又 帶有 濃濃蘿蔔味, 比 清湯腩河 的 湯底更 好味道 ! 不過, 我飲完 d 蘿蔔清湯後 竟 “野” 啖~ 應該是 用了 很多 糖來 煮 才 咁 甜 了!本來 我們 不想食太飽之後去 做運動, 但 大利清湯腩的 份量都幾多, 食完飽到 跑不動了! 不過, 真係 幾好味, 吾舒得食 剩.

(讚)

清湯腩河($25), 清湯 幾清淡 而 不油膩