自從閨蜜搬咗去美孚,呢個老牌屋苑已經成為我嘅新蒲點,今日就揀咗呢間Hong Kong Burger做我哋嘅afternoon tea。閨蜜話其實呢間Hong Kong Burger已經開咗一段時間,最近仲搬咗去呢個新舖位。我哋做人嘅宗旨就係,一係唔食,一食就要食個最勁嘅,所以就揀咗呢個最巨型嘅HKER巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡。呢個過百蚊嘅巨人漢堡真心有料到,首先佢嗰兩塊大大嘅漢堡扒足足有近3cm咁厚,再加上重疊咗幾層嘅煙肉,配合埋雙重芝士、生菜、洋蔥等等,其實我可以定性為兩個漢堡包嘅份量!因為已經揀咗超巨型漢堡,所以另一款主食我哋就揀咗匈牙利煙鴨胸配辣肉腸拿破崙長通粉,長通粉夠彈牙,煙鴨胸嘅份量都唔少,配埋辣肉腸味道確係吸引。加$10就可以配埋combo set,會有汽水加薯條或者蒜蓉包,完全諗唔到唔加嘅理由。薯條即叫即炸,熱到焫手,新鮮食點會唔好味!食漢堡包配蒜蓉包比較少有,而佢嘅蒜蓉包就有粒粒真蒜蓉,焗得夠晒香脆,而且已經切成小件,一口一個作為小食絕對值得一試!加$5就可以將飲品upgrade做冷泡茶,我哋分別揀咗茉莉花高原綠茶同桂花烏龍茶,兩款茶底都非常芳香,仲可以解去漢堡炸物嘅
匈牙利煙鴨胸配辣肉腸拿破崙長通粉
薯條
蒜蓉包
加$5就可以將飲品upgrade做冷泡茶,我哋分別揀咗茉莉花高原綠茶桂花烏龍茶,兩款茶底都非常芳香,仲可以解去漢堡炸物嘅油膩感。
冷泡茶
佢哋仲有派對四人套餐,其實唔使一定開party,幾個同事一齊食晏order呢個餐都係唔錯嘅選擇。
外賣自取