2022-01-08
曾經經過呢幾間餐廳門口幾次,幾次都係接近坐滿人,但又無一次見過要排隊。每一次都有少少想法想試下,但無人次真係入去試。我好奇嘅係佢生存係一個比較寧靜嘅街,只要過開過一條街,其實佢或者會旺更多相信黎食得嘅,都係有心黎試,而唔係路過今日難得lunch 時間路過,見無乜人,但睇完個lunch menu, 又真係無樣吸引到我喎。不過正如之前已經想試,就試下啦。入到去,我無揀lunch menu, 反而揀左a la carte, 夏威夷雞扒漢堡。由於係a la cartr, 絕對係即製,所以等左一陣先到。一黎到,真係嚇死我,個包已經好大個,個雞扒仲大過佢一倍添。由於即製,所以薯條同雞扒都係熱辣辣。好快我就KO晒啲薯條,因為實在好食,又香又脆又有口感。打開個包,你就可以清楚睇到佢同個菠蘿片嘅比例。再切開件雞扒,你就可以知佢嘅厚度。雞扒有一定厚度,仲好juicy。不過略嫌醬汁不足,其實我相信問店員攞多啲,一定無問題,一定肯比多啲。只係自己都諗係咪唔好食咁多醬呢。論埋價錢,其實比起出面熱賣緊嘅超級巨大雞脾一啲唔唔輸蝕,仲係一個超值級。係餐廳坐左45mins 左右,見到黎食嘅幾枱客,九成都係熟客,同店員(
每一次都有少少想法想試下,但無人次真係入去試。
相信黎食得嘅,都係有心黎試,而唔係路過
一黎到,真係嚇死我,個包已經好大個,個雞扒仲大過佢一倍添。
由於即製,所以薯條同雞扒都係熱辣辣。
好快我就KO晒啲薯條,因為實在好食,又香又脆又有口感。
打開個包,你就可以清楚睇到佢同個菠蘿片嘅比例。
係餐廳坐左45mins 左右,見到黎食嘅幾枱客,九成都係熟客,同店員(我估係老闆娘)有講有笑,老闆娘亦好關心食客對食物嘅反應。連食客平時食量都好了解,食客食唔晒,亦主動問要唔要外賣盒拎走。
雖然自己比較接,唔係太鍾意同外人溝通,不過亦感受到呢間小店嘅溫暖。一定會再黎嘅