2021-10-23
專登去四小龍Aeon買D日式食品,無意中發覺地庫超市層開左間「御名園」,試過呢間分店嘅茶市,點心水準相當不錯,時值黃昏,門面推介嘅4人套餐又非常吸引,順勢就吃個早飯🥢🍚$780.-已有時令燉湯♨️、龍蝦伊麵、原條蒸沙巴龍躉🐋….單係呢幾樣已經值回票價,心唸咁多海鮮🦞、應該唔會好大牒,決定加埋個$198.-空運蟶子同咕嚕肉,一於拎盡優惠,試多幾款菜式😍😍😍燉湯好足料,加左適度嘅花旗參,甘甜順喉,肉味濃郁,湯頭清澈不帶一點油份,老爸一喝已經大讃👍👍👍蟶子皇係加加大碼,隻隻肥嘟嘟,蒸得剛剛好,鮮甜Q彈,飛機貨零舍唔同🤩🤩🤩龍蝦伊面🦞份量十足,上湯結合輕芝士,味道香濃,龍蝦固然好食,伊麵索曬D精華仲正😋出街食飯必點菠蘿咕嚕肉,豚肉香脆,肥瘦合度,甜酸汁掛得剛剛好,惹味又開胃,即刻要多兩碗白飯呀🍚🍚沙巴龍躉非常得體,火路剛好,廚師👨🍳手勢了得,爸媽吃得非常髙興🌟🌟🌟🌟🌟燒雞皮脆肉嫩,又係高水準手工菜,姬松茸炒海螺片,菇菌香氣滲透,螺片爽彈鮮甜,配搭清新健康、呢個燉湯龍蝦餐設計得好有心思,勝價比超高喔🤩🤩🤩甜品係合桃蒸包,單看外表冇乜特別,咬落竟然超有驚喜,流心果仁帶點creamy , 小甜堅果熱
甜品係合桃蒸包,單看外表冇乜特別,咬落竟然超有驚喜,流心果仁帶點creamy , 小甜堅果熱辣辣好好味😋😋😋
我家女煮人一路食一路盤算,材料足味道好,唔想煮可以隨時再來,爸爸話呢度廚師好手勢,下次要食雞鮑翅,yeah 👏👏👏難得兩老都咁欣賞,我地以後又多個食飯好地方😍😍😍